Email  eng.elc.m.e@gmail.com Phone  0933-6332892 Phone  021-36310132 Direction  Tehran,Iran

آیا درخواست ویزای ایران دارید؟ آیا در فکر دعوت دوست افغانستانی خود به ایران هستید؟
اطلاعات اخذ ویزای ایران برای اتباع افغانستانی برای شما شرح داده شده است.
در صورتی که اطلاعات بیشتری مد نظر شما است، برای ما پیغام بگذارید.

باعث افتخار ماست که به برادران و خواهران افغانستانی اطلاع‌رسانی کنیم.

مراحل اخذ ویزای ایران

اطلاعات دریافت ویزای ایران برای اتباع افغان (افغانستانی)

در گذشته تنها روش دریافت ویزای ایران برای اتباع افغانستانی، ایستادن در صف‌های طولانی در مقابل سفارت ایران بود. در حال حاضر سامانه الکترونیکی درخواست ویزای ایران برای اتباع افغانستان راه اندازی شده ‎است. این افراد فرم درخواست را به صورت الکترونیکی تکمیل و نمایندگی کنسولگری مورد نظر خود را انتخاب می‎کنند تا ویزای خود را در آنجا دریافت کنند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای ایران برای اتباع افغان به شرح زیر است:

  1. تکمیل فرم مشخصات. متقاضی باید به تمامی سوالات بصورت کامل و دقیق پاسخ دهد.
  2. عکس (بدون کلاه یا عینک و با زمینه روشن) با چهره متقاضی مطابقت داشته باشد. با فرمت JPG تهیه شود و حجم هر کدام بیش از 40kb  نباشد.
  3. داشتن گذرنامه که دارای حداقل شش ماه اعتبار و صفحات سفید جهت درج برچسب روادید باشد.

در حال حاضر سامانه الکترونیکی درخواست روادید در سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل و سرکنسولگری مزارشریف، هرات، قندهار،جلال آباد فعال است. تنها افرادی می‎توانند در این سامانه درخواست ویزا کنند که از ولایت‌‎هایی چون «کابل»، «پروان»، «بامیان»، »میدان وردک»، «لوگر»، «خوست»، «کاپیسا»، «پکتیا»، «پکتیکا»، «دایکندی» و «پنجشیر» پاسپورت دریافت کرده باشند و یا در کشورهای خارجی و از سفارت‎های افغانستان پاسپورت گرفته باشند.

افرادی که گذرنامه خود را از افغانستان دریافت کرده‎اند

پس از تکمیل فرم درخواست الکترونیک و مدارک مورد نیاز، این افراد با توجه به محل اخذ گذرنامه‎شان باید جهت دریافت ویزایشان به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در یکی از شهرهای زیر مراجعه کنند:

  • دارندگان گذرنامه‎‌های صادره از جوزجان، سمنگان، بغلان، کندوز، تخار، بلخ، سرپل، فاریاب و بدخشان باید به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف مراجعه نمایند.
  • دارندگان گذرنامه‌های صادره از بادغیس، غور و فراه باید به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات مراجعه نمایند. 
  • دارندگان گذرنامه‌های صادره از لغمان، ننگرهار و کنر باید به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جلال آباد مراجعه نمایند.
  • دارندگان گذرنامه‌های صادره از هلمند، نیمروز، ارزگان، زابل، دایکندی و غزنی باید به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در قندهار مراجعه نمایند. 

 

افغانستانی‌‎هایی که گذرنامه خود را خارج از کشور دریافت کرده‌‎اند و همچنین افرادی که گذرنامه الکترونیکی دارند:

این افراد باید مشخص کنند که می‌‎خواهند ویزای‌شان را از کدام یک از شهرهای افغانستان دریافت کنند: کابل، جلال آباد، هرات، مزار شریف و یا قندهار.

پس از تکمیل مدارک و ثبت درخواست از پنل وزارت امور خارجه، سامانه  نوبت مراجعه متقاضی به بخش کنسولی سفارت و کد رهگیری مربوطه را مشخص می‌نماید. متقاضی باید در تاریخ تعیین شده با ارایه نسخه چاپی کد رهگیری از ساعت 8 الی 12 با در دست داشتن مدارک لازم شخصاً به بخش کنسولی سفارت مراجعه نماید.

اگر متقاضی در زمان تعیین شده جهت دریافت ویزای خود اقدام نکند، نوبت داده شده باطل گردیده و و در روزهای بعد قابل استفاده نخواهد بود. در صورت پایان یافتن نوبت‌های دریافت ویزا، روز 25 هر ماه نوبت‌های جدید اضافه می‌گردد. البته سامانه برای تجار باز خواهد بود، اما توجه به این نکته ضروری است که در صورت ثبت‌نام به عنوان تاجر و درست نبودن صحت آن، فرد خاطی تا یک سال از گرفتن روادید محروم خواهد شد. همچنین متقاضی هنگام مراجعه حضوری برای دریافت ویزا، باید، نسخه چاپی کد رهگیری درخواست روادید، اصل گذرنامه، اصل گواهی سلامت صادره از کلینیک، فیش پرداختی هزینه صدور روادید و یک قطعه عکس 6 در 4 را همراه خود داشته باشد. همچنین برای متاهلین تذکره، برای تجار جواز کاری، و برای رانندگان کامیون برگ سبز،  نیاز است.

در مجموع  باید به این نکته توجه کرد که تصمیم‌گیری نهایی در رابطه با صدور یا عدم صدور ویزا بر اساس نظر وزارت امور خارجه ایران خواهد بود.

مهمان شما، پس از ۳ الی ۱۵ روز از ابلاغ این کد (و حداکثر ظرف ۱ ماه)، می‌تواند با در دست داشتن «کد تائیدیه ویزا» به سفارت یا کنسولگری اعلام شده (لیست کنسولگری‌های ایران) مراجعه و ویزای خود را در صورت تائید نهایی وزارت امورخارجه دریافت نماید. مدت زمان الصاق ویزا در پاسپورت درخواست‌کننده، ممکن است تا ۱۵ روز کاری زمان لازم داشته باشد که این زمان با توجه به کنسولگری یا سفارت مورد نظر متفاوت بوده و کوتاه‌تر باشد.